Hirdetésfeladás
Üdvözöljük, Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

$2.500- HUF + postaköltség

HA ÖNT IS ÉRDEKLI SZERETETT VÁROSOM MISKOLC, AKKOR EZ A KÖNYV ÖNNEK SZÓL!

  • Város: Miskolc
  • Állam/Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén
  • Ország: Hungary
  • Zip Code/Irányítószám: 3525
  • Feltöltve: 2017. május 8. hétfő 08:14
  • Érvényes: A hirdetés lejárt
image

Akit érdekel és szeretné is megvásárolni a “MISKOLCI NOSZTALGIKUS SÉTÁK-REMÉLEM, ELKÍSÉR” című könyvemet, most nálam, a szerzőnél megteheti!
A kiadóval kötött szerződés lejárta után, a fennmaradó néhány példányt eladásra kínálom. Ha Önt érdekli, keressen meg e-mailben, vagy pedig telefonon.
sugar.ildiko@hotmail.com vagy +36702640145
Az eladásra felkínált könyvek néhány db-ból állnak már csak, tehát behatárolt a példányszám. Ára: 2.500- HUF + postaköltség

Mellékelem a Könyvtárellátó Nonprofit Kft kritikáját a könyvemről.

 

RECENZIÓ
A szerzőnek sikerült megvalósítania azt, ami tulajdonképpen minden író vágya kéne, hogy legyen olvasható a sétáló kötet elején, Miskolc város szubjektív bedekkerének előhangjában.
Sugár Ildikó Judit ugyanis nem tesz mást, mint gyermekkora színteréről a Népkert melletti Budai József utcából nosztalgikus sétára indul, és miközben bebarangolja a várost, aközben minden épülethez, intézményhez, térhez, szöglethez fűződő élményeit elmeséli. Utazása így nemcsak térbeli,de a folytonos emlékfelidézés okán időbeli is, az elmúlt fél évszázadra visszatekintő. Legelőbb röviden összefoglalja Miskolc történetét, majd az első fejezetben “Elindulok régi otthonomtól” címmel bebarangolja a belvárost, és sűrűn meg-megállva elmeséli az adott helyhez kapcsolódó emlékeit, vagy épp másoktól hallott történeteket, a város legendáit.
Bár előadásmódja a legszemélyesebb, olykor vallomásos hangvételű, aközben nagyon hiteles képet rajzol a borsodi megyeszékhely elmúlt bő fél évszázadának életmód – és mentalitástörténetéről.Elmeséli, milyen kellemes, biztonságos és kulturált hely volt a belváros az 1960-as és 1970-es években.
Végig sétál a Szinva patak mentén, Európa leghosszabb utcáján, közben szót ejt Mancsról a nevezetes miskolci mentőkutyáról, betér a színházba, megidézi a régi Béke mozi hangulatát, azután elkanyarodik a Búza térre, betér a régi Piva cukrászdába, és minden helyhez megkapó történeteket, legendás alakokról szóló históriákat fűz. Hosszú sétája során eljut a város környékére, megcsodálja Diósgyőr várát, elmereng a régi kohó láttán, fölül a Lillafüredre tartó erdei vasútra, kirándul Ómassára és Bánkútra.
Egyforma érzelmi odaadással ír a régi házakról és a szürke panelrengetegről,miközben százával adja elő az érdekesnél érdekesebb történeteket.
Például fölidézi Vályi Péter miniszterelnök-helyettes 1973. évi, a diósgyőri kohó meglátogatásakor történt rejtélyes halálát. 
Miskolc és környékének szubjektív kalauza, illetve az elmúlt fél évszázadban tett nosztalgikus időutazás krónikája Borsod-Abaúj Zemplén megyében eminens helytörténeti kiadvány.
www.kello.hu  minden jog fenntartva.
Sajnálatos módon az oldal nem engedélyezi a könyvborító fotóját letölteni. Akit érdekel, elküldöm részére e-mail mellékletként.

 

 

 

 

 

283 Összes látogató, 1 eddig a napig

  Print This Post Print This Post

Írja meg véleményét!

 

You must be logged in to inquire about this ad.

Információ a hirdetőről

  • Hirdető: sugar ildiko
  • Belépés ideje: 2013. február 15. péntek